De bijzondere documentaireserie D-Day: The Unheard Tapes maakt zijn opwachting bij NPO2 (2024)

Televisie

Judith Regeling

&nbsp · &nbsp

De bijzondere documentaireserie D-Day: The Unheard Tapes maakt zijn opwachting bij NPO2 (1)

© BBC

Still uit D-Day: The Unheard Tapes

Delen

De bijzondere documentaireserie D-Day: The Unheard Tapes creëert een nieuwe, unieke impressie van de invasie van Normandië op 6 juni 1944. Geluidsopnames van ooggetuigen worden hiervoor gecombineerd met acteurs en archiefbeelden.

De meeste van de ruim 150.000 geallieerde soldaten die deel uitmaakten van de invasie van Normandië op 6 juni 1944 zijn inmiddels overleden. Van sommige veteranen zijn echter geluidsopnamen bewaard gebleven waarop ze vertellen over hun ervaringen op de dag die de bevrijding van West-Europa inluidde.

D-Day: The Unheard Tapes

De makers van de driedelige documentaire D-Day: The unheard tapes verzamelden opnames van Britse en Amerikaanse militairen, maar ook van Franse ooggetuigen en Duitse soldaten, afkomstig uit musea, universiteitsarchieven en privécollecties. Hun getuigenissen zijn gecombineerd met nieuwe opnames van acteurs in nagespeelde scènes, aangevuld met archiefbeelden. Zo ontstaat er een nieuw en uniek beeld van een van de bijzonderste dagen in de moderne oorlogsvoering.

Wanneer isD-Day: The Unheard Tapes op televisie te zien?

D-Day: The Unheard Tapes is op maandag 10 juni vanaf 22:17 uur te zien bij EO op NPO2.

DIRECT KIJKEN? Ontdek hier wanneer D-Day: The Unheard Tapes op tv is of waar je het kunt streamen. KLIK HIER

Tags en meer informatie

bbc Brits D-Day: The Unheard Tapes D-Day documentaireserie documentaire evangelische omroep informatief Normandie npo2 ooggetuigen tweede wereldoorlog
Alle tips
LIVE Tour de France Vanmiddag13:10 - 16:45 · Sport Het peloton van de Tour de France verlaat Italië en trekt Frankrijk binnen. Onderweg wachten de Alpen. Letterlijk hoogtepunt van de dag: de Galibier, een berg uit de buitencategorie. De meet is getrokken na de afdaling van deze monstercol.
Tip Back to the Future Part III Vanavond20:02 - 22:18 · Film Waar moet je als gesjeesde tijdreiziger uit de jaren 80 naartoe als je de fifties en de toekomst al gehad hebt?
Laatste nieuws van TVgids.nl Meer nieuws 10:13 De startdatum van een nieuw seizoen Holland’s Got Talent is bekend 10:00 Gregory Sedoc volgt in Sportlab Sedoc sporters op weg naar de Olympische Spelen 2024: 'De weg ernaartoe is altijd zwaar' 08:49 De TV van gisteren: Veel kijkers nieuwsgierig naar de afscheidsspeech van Mark Rutte 06:47 Vanavond op TV: Sportlab Sedoc - De weg naar Parijs, De bondgenoten, Zombieland 16:50 Speuren met Siem: 'Dit zou zomaar de grootste hint van het seizoen kunnen zijn'
De tv van gisteren Meer tv 1 jul De TV van gisteren: Veel kijkers nieuwsgierig naar de afscheidsspeech van Mark Rutte
De nieuwste reviews Meer reviews
Tip Station 19 Vanavond20:26 - 21:25 · Serie De brandweerlieden van kazerne 19 in de Amerikaanse stad Seattle staan in Station 19voor een uitputtende 24 uursdienst vol schokkende oproepen. Ondertussen moet brandweercommandant Andy een moeilijke beslissing nemen.
Tip Zombieland: Double Tap Vanavond20:27 - 22:28 · Film In dit vervolg krijgt het viertal uitZombielandte maken metsuperzombies. Die zijn niet even makkelijk te doden.
Tip On the Basis of Sex Vanavond20:30 - 22:50 · Film Film over het leven van jurist Ruth Bader Ginsburg, de tweede vrouw ooit – en de eerste Joodse vrouw – die rechter werd aan het Amerikaanse Hooggerechtshof.
Tip The Firm Vanavond20:30 - 23:30 · Film The Firm is een verfilming van de gelijknamige bestseller vanJohn Grisham. Tom Cruise speelt een advocaat die zich vastbijt in louche zaakjes.
Tip Het kinderziekenhuis Vanavond20:34 - 22:00 · Informatief Esther de Wit heeft als kinderintensivist de leiding over de intensive care. Dagelijks heeft ze in Het Kinderziekenhuis te maken met leven en dood, maar kinderen en hun ouders bijstaan ziet ze als zeer dankbaar werk.
LIVE EK voetbal: Oostenrijk - Turkije Vanavond20:50 - 21:54 · Sport Na Nederland gaan we zien hoe Oostenrijk het er in de volgende achtste finale gaat afbrengen tegen Turkije. Het belooft een spannende confrontatie te worden tussen twee teams die elkaar goed kennen.
START Conquistadors: The rise and fall Vanavond21:30 - 22:30 · Informatief Het ontdekken van de nieuwe wereld door Christoffel Columbus leidde een donker hoofdstuk uit de wereldgeschiedenis in. De zesdelige documentaireserie Conquistadors: The Rise and Fall verhaalt over de kolonisatie van Noord- en Zuid-Amerika.
Tip Jumanji Vanavond22:18 - 00:23 · Film Twee kinderen komen in de wereld vanhet bordspelJumanji terecht. Daar beleven ze spannende avonturen.

Toon meer tips

De bijzondere documentaireserie D-Day: The Unheard Tapes maakt zijn opwachting bij NPO2 (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated:

Views: 5842

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.